Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Beheer en onderhoud - Wettelijke verplichtingen

Wettelijke verplichtingen

Brandwerende maatregelen zijn niet zomaar een extra service bij nieuwbouw, ze zijn vaak wettelijk verplicht. Dat geldt ook voor bepaalde verbouwingen. De experts van Brandex kunnen u precies vertellen welke wet- en regelgeving van toepassing is op uw specifieke situatie.

Brandveilig zijn en blijven

Een gebouw moet volgens de wet helemaal brandveilig te zijn en dat ook te blijven. Verdeling van het gebouw in brand- en rookcompartimenten (oftewel compartimentering) is de beste manier om de verspreiding van brand en rook tegen te gaan. Ook brandwerend schilderwerk en brandwerende doorvoeren helpen de brandwerendheid te verhogen.

Bouwbesluit en Gebruiksbesluit

In het Bouwbesluit staan de technische voorschriften precies vermeld. Inclusief de norm waaraan moet worden voldaan. De voorwaarden waaraan uw gebouw moet voldoen voordat het in gebruik wordt genomen staan in het Gebruiksbesluit. Via controles wordt getoetst of u zich hieraan houdt en of de gebruiksvergunning nog steeds geldig is.

Regels niet naleven = beperkingen

Voldoet uw gebouw niet aan de eisen die gesteld worden in de gebruiksvergunning, dan kunt u als eigenaar of gebruiker te maken krijgen met beperkingen aan het gebruik. Daardoor kan de continuïteit van de bedrijfsvoering worden bedreigd. Dit voorkomt u door te zorgen voor periodiek beheer en onderhoud van de brandwerende elementen. Brandex helpt u daarbij. U krijgt van ons na elke controle een rapportage waarin staat dat uw gebouw aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

Wij helpen u voldoen aan de regels

Wilt u zeker weten dat u aan alle wet- en regelgeving voldoet en blijft voldoen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies over beheer en onderhoud op het gebied van brandveiligheid.