Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Brandveilige doorvoeringen

Brandveilige doorvoeringen

Brandveilige doorvoeringen van Brandex stoppen de verspreiding van vuur
Als er brand uitbreekt, kan het vuur zich snel verspreiden via kabels en doorvoeringen die van de ene kamer naar de andere lopen. Een groot gevaar hierbij is dat de aangetaste kabels niet meer werken, wat ten koste kan gaan van essentiële processen. Juist bij brand is het echter zeer belangrijk dat deze processen door blijven gaan. De brandveilige doorvoeringen van Brandex voorkomen dit gevaar. Dankzij onze kennis en producten voldoet u aan de eisen die gesteld worden aan de brandwerendheid van doorvoeringen als de wand of vloer waardoor de buizen, kabels of luchtkanalen lopen brandwerend moeten worden uitgevoerd.

Brandveilige doorvoeringen zijn maatwerk
Omdat Brandex altijd uitgaat van uw unieke situatie, bekijken wij graag samen met u wat de beste oplossing is als het gaat om brandveilige doorvoeringen. Wist u bijvoorbeeld dat kabels en buizen die door een brandmuur lopen de brandwerendheid van deze muur opheffen? De brand kan zich immers verspreiden door de openingen rondom de kabels of buizen. Dat zijn nu typische zaken waar we over nadenken als we met u een adviestraject ingaan op het gebied van brandveilige doorvoeringen. We maken altijd een advies op maat voor u. Per type doorvoering (kunststof, metaal, kabels, kabelgoten, luchtkanalen) is de manier van brandwerend uitvoeren verschillend. Bovendien zijn doorvoeringen vaak aan het zicht onttrokken. Er moet dus goed naar de situatie gekeken worden.

Laat de experts van Brandex u adviseren!
Omdat u natuurlijk benieuwd bent wat onze brandveilige doorvoeringen in uw specifieke situatie kunnen betekenen, adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Wij kennen de wet- en regelgeving, maar ook de diverse producten die beschikbaar zijn op het gebied van brandveilige doorvoeringen. Ook als het gaat om brandwerende verf, brandwerend glas en brandwerend plaatmateriaal bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.