Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Brandwerend bekleden

Brandwerend bekleden

Brandwerend bekleden beschermt constructies
Als u brandveiligheid belangrijk vindt, en dat vindt u ongetwijfeld, is het een goede optie om draagconstructies van hout, beton of staal te beschermen tegen brand. Brandwerend bekleden is een goede manier om dit te realiseren. De brandwerende bekleding van Brandex garandeert een brandwerendheid van 30, 60, 90 of 120 minuten. Onze bekleding is getest door erkende instanties en staat dus garant voor optimaal brandwerend bekleden. Laat ons u adviseren over de mogelijkheden!


Hout brandwerend bekleden
Brandwerend bekleden van houten constructies vertraagt het inbrandproces van het hout. Daardoor blijft de draagkracht van de constructie langer behouden.

Beton brandwerend bekleden

Zelfs een degelijke betonconstructie bezwijkt bij voldoende verhitting. Brandwerend bekleden van beton is dan ook verstandig. Hierbij houden we rekening met de betonkwaliteit, mogelijke voorgespannen wapening en welk constructiedeel het betreft.

Staal brandwerend bekleden

Ook staal kunnen we brandwerend bekleden. We vertragen de verhitting op basis van de kritische staaltemperatuur waarop een stalen constructie bezwijkt. Zo wordt de kritische temperatuur later bereikt.
     
Meer weten over brandwerend bekleden?
Brandwerend bekleden is voor elk gebouw anders. Brandex adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie. Wij kennen de wet- en regelgeving, maar ook de diverse soorten brandwerende bekleding die beschikbaar zijn. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.