Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Brandwerend glas

Brandwerend glas

Brandwerend glas: van extra optie tot eis
Brandwerend glas wordt steeds vaker als eis gesteld in gebouwen. Architecten, woningbouwcorporaties en bouwondernemingen krijgen hier dan ook steeds meer mee te maken. Brandex helpt u om ook via brandwerende beglazing de veiligheid van gebouwen te verhogen. Wij hebben jarenlange ervaring met brandwerend glas en kunnen u dus optimaal van dienst zijn.

Brandwerend glas vertraagt vuur
Door het toepassen van brandwerend glas wordt in het geval van brand het vuur vertraagd. Brandwerend glas bestaat uit meerdere lagen en is voorzien van een gel die een schuimbarrière veroorzaakt om het vuur te vertragen. Bijkomend voordeel: brandwerend glas is zeer stevig en dus ook inbraakwerend. Brandex levert brandwerend glas van de hoogste kwaliteit dat 30, 60, 90 of 120 minuten brandvertragend werkt, in de classificaties E, EI en EW.

De drie classificaties van brandwerend glas:
  • E staat voor stabiliteit; een constructie die beschermt tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van aanzienlijke hoeveelheden gas aan de niet brandzijde.

          brandwerend glas

  • EI staat voor vlamdicht en temperatuurisolatie; een constructie die ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een waarde {< 140 C gemiddeld over de oppervlakte, < 180 C op een bepaald punt} stijgt.

          brandwerende beglazing

  • EW staat voor stabiliteit en stralingsbeperking; een constructie die zodanig beschermt dat warmtestraling aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd onder de waarde 15 kW/m2 blijft.

          brandvertragend glas

Meer weten over brandwerend glas?
U kunt brandwerend glas gebruiken om een vluchtroute te creëren, het gebouw in compartimenten te verdelen of brandveiligheid tussen twee ruimtes te creëren. Brandex adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie. Wij kennen de wet- en regelgeving, maar ook de diverse soorten brandwerend glas die beschikbaar zijn. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.