Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Plaatmaterialen

Brandwerende plaatmaterialen

Brandwerend plaatmateriaal van Brandex beschermt uw draagconstructies
De reden dat steeds meer bouwbedrijven kiezen voor brandwerende plaatmaterialen is dat daardoor de draagconstructies van hout, beton of staal beschermd kunnen worden tegen vuur in geval van brand. Dankzij brandwerend plaatmateriaal van Brandex is brandwerendheid van 30, 60, 90 en 120 minuten haalbaar. Uiteraard werken wij uitsluitend met brandwerend plaatmateriaal dat getest is door erkende instanties. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Brandwerend plaatmateriaal voor hout

Het inbrandproces van het hout wordt vertraagd door brandwerende plaatmaterialen. Zo blijft de draagkracht van de constructie langer behouden.

Brandwerend plaatmateriaal voor beton

Bij voldoende verhitting zal ook een betonconstructie bezwijken in geval van brand. Bij het toepassen van brandwerend plaatmateriaal voor beton houden we rekening met de betonkwaliteit, mogelijke voorgespannen wapening en wat voor constructiedeel het betreft.

Brandwerend plaatmateriaal voor staal

De constructeur van een gebouw geeft een kritische staaltemperatuur aan waarop de stalen constructie bezwijkt. Het brandwerend plaatmateriaal  van Brandex zorgt er voor dat er vertraging optreedt in de verhitting van het staal, zodat deze temperatuur later wordt bereikt.
     
Laat u adviseren over brandwerend plaatmateriaal
Omdat ieder gebouw anders is, bestaat er ook geen standaardoplossing voor brandwerend plaatmateriaal. Brandex adviseert u graag over de mogelijkheden in uw situatie. Wij kennen de wet- en regelgeving, maar ook de diverse brandwerende plaatmaterialen die beschikbaar zijn. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.