Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Brandwerende afdichtingen

Brandwerende afdichtingen

Brandwerende afdichtingen van Brandex houden het vuur tegen
Via kabels en doorvoeren kan vuur zich snel verspreiden van het ene vertrek naar het andere. Een extra gevaar daarbij is dat door de brand kabels hun stroomgeleidende functie kunnen verliezen, waardoor bepaalde processen stil vallen. Dit kan levensgevaarlijk zijn, want juist bij brand is het van groot belang dat deze processen blijven doorgaan. De brandwerende afdichtingen van Brandex gaan dit gevaar tegen, doordat zij het vuur vertragen. Door onze kennis en ervaring in te zetten, voldoet u aan de eisen die gesteld worden aan de brandwerendheid van afdichtingen als de wand of vloer waardoor de buizen, kabels of luchtkanalen lopen brandwerend moeten worden uitgevoerd.


Brandwerende afdichtingen voor elke unieke situatie
Wat uw situatie ook is, uw gebouw is uniek. Daarom bekijkt Brandex hoe brandwerende afdichtingen in uw specifieke geval het beste toegepast kunnen worden. Zo checken we bijvoorbeeld of er geen kabels en buizen zijn die door een brandmuur lopen en daardoor de brandwerendheid van deze muur opheffen. Het vuur kan zich immers verspreiden door de openingen rondom de kabels of buizen. Samen met u creëren we maatwerk op het gebied van brandwerende afdichtingen. Voor elk type afdichting (kunststof, metaal, kabels, kabelgoten, luchtkanalen) is de manier van brandwerend uitvoeren verschillend. Omdat afdichtingen ook nog eens vaak aan het zicht onttrokken zijn, kijken we goed naar uw situatie.


Voor brandwerende afdichtingen gaat u naar de specialisten van Brandex
Wij begrijpen dat u brandt van nieuwsgierigheid om te ontdekken wat onze brandwerende afdichtingen in uw specifieke situatie kunnen betekenen. Daarom gaan wij graag met u om tafel om u te adviseren over de mogelijkheden. Als echte specialisten kennen wij de wet- en regelgeving, maar ook de diverse producten die beschikbaar zijn op het gebied van brandwerende afdichtingen. En mocht u nog meer advies willen over brandveiligheid, dan kunt u ook bij ons terecht voor brandwerende verf, brandwerend glas en brandwerend plaatmateriaal. Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.