Uw kennispartner in brandwerend totaaladvies

Brandwerende doorvoeren, de sluitende schakel in projecten

Brandwerende spuitpleister, gegarandeerd veilig tot 180 minuten

Brandwerend schilderwerk tot 120 minuten

Brandex biedt overal een brandwerende oplossing voor

Doortimmerde oplossingen met brandwerende bekleding

Onderhoud en inspectie zijn noodzaak, wij ontzorgen u graag...

Glashelder advies in brandwerende beglazing

Compartimentering, wij helpen u uit de brand met advies op maat

Home - Oplossingen - Compartimentering

Compartimentering

Bij het optimaal brandveilig maken van gebouwen speelt compartimentering een belangrijke rol. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen brandcompartimenten. Dankzij deze compartimentering wordt brand beheersbaar gehouden. Doordat een pand wordt opgedeeld in (sub)brandcompartimenten en rookcompartimenten kan deze zich niet ongehinderd uitbreiden en krijgen gebruikers de gelegenheid het pand veilig te verlaten. Brandex beschikt over een groot scala aan geteste constructies, die uitermate geschikt zijn op het gebied van compartimentering.

Compartimentering inclusief doorvoeringen

Naden en doorvoeringen zijn heel belangrijk. Brandcompartimenten worden doorboord met vele technische installaties zoals leidingen en buizen van sanitair en verwarming, kanalen van het ventilatiesysteem, elektra- en datakabels. Voor brandveiligheid is dit een ware bedreiging. Daarom dienen deze doorvoeringen met hun sparingen met de juiste materialen nauwkeurig te worden beveiligd tegen branddoorslag. Hier zorgt Brandex dan ook voor als we samen met u de compartimentering in orde maken.

Totaaloplossing in brandwerendheid

Als specialist die van begin tot eind met u meedenkt over brandwerende constructies en systemen, zijn wij uw aanspreekpunt voor een totaaloplossing. U kunt bij ons terecht voor o.a. brandwerend schilderwerk, brandwerende beglazing, brandwerende bekleding en brandwerende doorvoeren. Daarbij kunt u rekenen op gecertificeerde producten, optimale betrouwbaarheid en bewezen zekerheid.

De voordelen van werken met Brandex:

•    Wij bieden u een compleet assortiment
•    De uitvoering verloopt snel , flexibel en veilig (VCA**)
•    Wij verhogen aantoonbaar de veiligheid met geteste constructies
•    Ons opgeleide personeel wordt continu bijgeschoold
•    Wij beschikken over jarenlange ervaring en deskundige kennis

Wij helpen u graag als u vragen heeft over compartimentering. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Ook voor beheer en onderhoud kunt u bij ons terecht.