3 complexen Woonbedrijf Ieder1

Brandveilig complex

Drie complexen brandveilig opgeleverd

Opdrachtgever: Woonbedrijf Ieder1

Een brandveilig complex, daar wil je toch wonen! Met trots kijken we dan ook terug op dit mooie project. Voor Woonbedrijf Ieder1 mochten we drie prachtige complexen voorzien van uitgebreide brandveiligheidsmaatregelen. Het Ludgerus in Deventer, Finsehof in Deventer en de Hobbemakade in Zutphen zijn nu optimaal beschermd tegen brandgevaar. Ons team richtte zich op zowel bouwkundige als brandwerende werkzaamheden. Zo plaatsten we hoogwaardig brandwerend glas en installeerden we brandwerende puien. Ook plaatsten we en/of zorgden we voor het opwaarderen van brandwerende deuren. Verder voorzagen we alle woningen en bergingen van brandwerende afwerkingen bij de doorvoeringen.

Extra beschermd tegen brandrisico’s

Voor extra veiligheid brachten we vrijloopdragers aan, gecombineerd met rookmelders. Zo’n vrijloopdranger sluit de deur automatisch bij detectie van rook. Bewoners kunnen nog altijd de woning ontvluchten, maar de deur blijft niet meer open staan. Verder coördineerden we alle afspraken met bewoners, zodat de opdrachtgever slechts één aanspreekpunt had. En dat zorgde voor een geolied proces.

De bewoners van het Ludgerus, het Finsehof en de Hobbemakade kunnen nu met een gerust hart genieten van hun woonomgeving, beschermd tegen alle mogelijke brandrisico’s.